مدرسه علمیه امام حسین ( علیه السلام )چالوس

  • خانه 
  • عمل به وظیفه 
  • تماس  
  • ورود 

دعای زمان غیبت

15 فروردین 1393 توسط یاحسین علیه السلام

آیت الله بهجت (ره) : « این دعاخیلی عالی است که دستور داده شده است در زمان غیبت خوانده شود؛

” یا الله یا رحمن یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک؛

ای خدا،ای رحمت گستر، ای مهربان، ای گرداننده دلها، دل مرا برای دینت ثابت و استوار گردان! “. »

در محضر بهجت ،ج2،ص102


 نظر دهید »

قدردانی از نعمت ولایت

03 فروردین 1393 توسط یاحسین علیه السلام

آیت الله بهجت رحمة الله علیه : « خدا کند این توجه و ارادت و محبت نسبت به اهل بیت علیهم السلام در ما باقی بماند! اهل مکه و مدینه هم نعمت ولایت و اهل بیت علیهم السلام را داشتند ولی در روایت آمده است که آنان از نعمت ولایت قدردانی نکردند، لذا به اعاجم منتقل گردید. خدا کند ما عجم هم نعمت مفت به دست آمده را مفت از دست ندهیم! »



 نظر دهید »

درد و دل قرآن با ما......

07 دی 1392 توسط یاحسین علیه السلام

یکی خواند مرا گنگ وغلط،با چهچهی ،گویی که آهنگ غنا هستم.

یکی آویزدم برگردنش، گویی صلیبی از طلا هستم.

یکی نالد مرا در بزم غم، گویی که شعر مرده هاهستم.

یکی بندد مرا بر بازوانش ،چونکه خیرٌ حافظاً هستم.

یکی هم بهر حفظ جان مالش،غافل از یاد خدایش،می نهد یک قطعه ام را بر خودش،بر خانه اش، بر جان ومال و بچه اش تا از بلاها در امان باشد.

به هنگام مرض ، آنجا که دکتر عاجز از درمان،دواها بی اثر گردد، مرا شویند ونوشانند ، شاید ذکر الفاظم علاج دردشان باشد.

در آن دم که عزیزی از وطن عزم سفر دارد،مادری یا خواهری یا همسری در بدرقه بر او نظر دارد،پلی از من به بالای سرش بندد که تا از زیر آن اول قدم در پیش بگذارد و دائم از خطرها در امان باشد.

به دیوار مناره ،بر فراز گنبد و باره،به گرد هر ضریح وتکیه و مدفن وقندیل و شبستانها،با خطی مزین بر سر درها،معماوار و ناخوانا مرا باصنعت تذهیب ،آری عرضه می دارندوتنها ذکر الفاظم،تهی از معنی آنها.وچون وردی مقدس ،بی تفّهم ،بی تعقّل ،بی تامّل ،از برای رفع حاجت یا ثواب از برای رفتگان.

آن فلان بی فلانی در تمام زندگانی با من ندارد آشنایی.ولی هنگام تردید وبلاتکلیفیش ،در انتخاب مسکن و یاری ویا آغاز هر کاری،به دامانم زند دست وگشاید لای اوراقم که یابد راه خود را خوب یا بد یا میانه.

برای یمن هر مسکن مرا با آب و آیینه ، به آنجا می برند اول،که تا شاید مبارک گردد آن خانه.

کنار هفت سین سفره شان ،اندر صف سنجد،سماق وسیر،به همراه صداق زن،به بالین مریضان ،توی جیب مردمان،بر سینه ی نوباوگان،در رادیو بعداز نی وآوازشان،بر روی قبر مردگان،من حاضرم،من حاضرم.

امّا چرا؟امّا چرا؟از بهر چه ای کارها با این کتاب؟گر چه بود برخی ثواب!امّا تبرّک مقصد است!آیا تبرّک مقصد است؟یا آنکه در مقصود ما تنها تبرّک مقصد است؟

 نظر دهید »

آغاز سال تحصیلی 93ـ 92

26 شهریور 1392 توسط یاحسین علیه السلام

 

بر روی رضـا شمـس امامت صلـوات

بر شافع ما روز قیامـت صـلوات

در شـام ولادتـش که شادنـد همـه

بفرست بر این روح کرامت صلوات صلوات

ولادت هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت،  امام رضا علیه اسلام مبارکباد.


مورخ 92/6/26 مراسمی به مناسبت آغاز سال تحصیلی  93ـ  92 مدرسه علمیه امام حسین علیه السلام چالوس با حضور چند تن از هیئت امنای این مدرسه، امام جمعه محترم حجة الاسلام و المسلمین حاج آقا راشدی، مسئول ادره تبلیغات اسلامی چالوس حجة الاسلام و المسلمین حاج آقا اسفندیاری و یکی از اساتید موسسه امام خمینی رحمة الله علیه حجة الاسلام و المسلمین حاج آقا علی اکبر بیاری برگزار شد.



 

 

 نظر دهید »

توصیه ای از آیة الله بهجت در باب زیارت امام رضا علیه السلام

23 شهریور 1392 توسط یاحسین علیه السلام

زیارت شما قلبی باشد. در موقع ورود اذن دخول بخواهید، اگر حال داشتید به حرم بروید. هنگامی که از حضرت رضا علیه السلام اذن دخول می‌طلبید و می‌گویید:



«أأدخل یا حجة الله: ای حجت خدا، آیا وارد شوم؟»

به قلبتان مراجعه کنید و ببینید آیا تحولی در آن به وجود آمده و تغییر یافته است یا نه؟ اگر تغییر حال در شما بود، حضرت علیه السلام به شما اجازه داده است. اذن دخول حضرت سیدالشهداء علیه السلام گریه است، اگر اشک آمد امام حسین علیه السلام اذن دخول داده‌اند و وارد شوید.

اگر حال داشتید به حرم وارد شوید. اگر هیچ تغییری در دل شما به وجود نیامد و دیدید حالتان مساعد نیست، بهتر است به کار مستحبی دیگری بپردازید. سه روز روزه بگیرید و غسل کنید و بعد به حرم بروید و دوباره از حضرت اجازه ورود بخواهید.

زیارت امام رضا علیه السلام از زیارت امام حسین علیه السلام بالاتر است، چرا که بسیاری از مسلمانان به زیارت امام حسین علیه السلام می‌روند. ولی فقط شیعیان اثنی عشری به زیارت حضرت امام رضا علیه‌السلام می‌آیند.

بسیاری از حضرت رضا علیه السلام سؤال کردند و خواستند و جواب شنیدند، در نجف، در کربلا، در مشهد مقدس،- هم همین طور - کسی مادرش را به کول می‌گرفت و به حرم می‌برد. چیزهای عجیبی را می‌دید.

ملتفت باشید! معتقد باشید! شفا دادن الی ماشاءالله! به تحقق پیوسته. یکی از معاودین عراقی غده‌ای داشت و می‌بایستی مورد عمل جراحی قرار می‌گرفت. خطرناک بود، از آقا امام رضا خواست او را شفا بدهد، شب حضرت معصومه علیهاالسلام را در خواب دید که به وی فرمود:

«غده خوب می‌شود. احتیاج به عمل ندارد!» ارتباط خواهر و برادر را ببینید که از برادر خواسته خواهر جوابش را داده است.

همه زیارتنامه‌ها مورد تأیید هستند. زیارت جامعه کبیره را بخوانید. زیارت امین الله مهم است. قلب شما- این زیارات را بخواند. با زبان قلب خود بخوانید. لازم نیست حوائج خود را در محضر امام علیه السلام بشمرید. حضرت علیه السلام می‌دانند! مبالغه در دعاها نکنید! زیارت قلبی باشد. امام رضا علیه السلام به کسی فرمودند:

«از بعضی گریه‌ها ناراحت هستم!»

یکی از بزرگان می‌گوید، من به دو چیز امیدوارم اولاً قرآن را با کسالت نخوانده‌ام. بر خلاف بعضی که قرآن را آنچنان می‌خوانند که گویی شاهنامه می‌خوانند. قرآن کریم موجودی است شبیه عترت.

ثانیاً در مجلس عزاداری حضرت سیدالشهداء گریه کرده‌ام.

حضرت آیت الله العظمی بروجردی رحمة الله مبتلا به درد چشم شدند، فرمودند:

«در روز عاشورا مقداری از گِلِ پیشانی عزاداری امام حسین علیه السلام را بر چشمان خود مالیدم، دیگر در عمرم مبتلا به درد چشم نشدم و از عینک هم استفاده نکردم!

پس از حادثه بمب گذاری در حرم مطهر حضرت رضا علیه السلام حضرت به خواب کسی آمدند، سؤال شد.

«در آن زمان شما کجا بودید؟ فرمودند: کربلا بودم.»

این جمله دو معنی دارد:

معنی اول این که حضرت رضا علیه السلام آن روز به کربلا رفته بودند.

معنی دوم یعنی این حادثه در کربلا هم تکرار شده است. دشمنان به صحن امام حسین علیه السلام ریختند و ضریح را خراب کردند و در آن جا آتش روشن کردند!

کسی وارد حرم حضرت رضا علیه السلام شد، متوجه شد سیدی نورانی در جلوی او مشغول خواندن زیارتنامه می‌باشد، نزدیک او شد و متوجه شد که ایشان اسامی معصومین سلام الله علیهم را یک یک با سلام ذکر می‌فرمایند. هنگامی که به نام مبارک امام زمان  عجل الله تعالی فرجه الشریف رسیدند سکوت کردند! آن کس متوجه شد که آن سید بزرگوار خود مولایمان امام زمان  سلام الله علیه و ارواحنا له الفداء می‌باشد.در همین حرم حضرت رضا علیه السلام چه کراماتی مشاهده شده است. کسی در رؤیا دید که به حرم حضرت رضا علیه السلام مشرف شده و متوجه شد که گنبد حرم شکافته شد و حضرت عیسی و حضرت مریم علیهماالسلام از آنجا وارد حرم شدند. تختی گذاشتند و آن دو بر آن نشستند و حضرت رضا علیه‌السلام را زیارت کردند.

روز بعد آن کس در بیداری به حرم مشرف گردید. ناگهان متوجه شد حرم کاملاً خلوت می‌باشد! حضرت عیسی و حضرت مریم علیهماالسلام از گنبد وارد حرم شدند و بر تختی نشستند و حضرت رضا علیه‌السلام را زیارت کردند. زیارت نامه می‌خواندند. همین زیارت نامه معمولی را می‌خواندند! پس از خواندن زیارتنامه از همان بالای گنبد برگشتند. دوباره وضع عادی شد و قیل و قال شروع گردید حال آیا حضرت رضا علیه السلام وفات کرده است؟


حرف آخر این که:

عمل کنیم به هر چه می‌دانیم. احتیاط کنیم در آنچه خوب نمی‌دانیم. با عصای احتیاط حرکت کنیم.

 


منبع: کتاب به سوی محبوب، و کتاب برگی از دفتر آفتاب. آیة الله بهجت


 نظر دهید »

یا امام رضا (علیه السلام)

23 شهریور 1392 توسط یاحسین علیه السلام

 

 

تویی که این همه دارالشفای دل داری

نرفته از حرمت ناامید بیماری

*****

دوباره نغمه نقاره خانه می آید

شفا گرفته کسی با تفضلت! آری

*****

کجاست گوش دل تا که بشنود هر روز

از این ترنم نقاره بانگ بیداری

*****

دوباره پنجره فولاد و اذن کرب و بلا

میان صحن حرم شد چه گریه بازاری

*****

به قفل بسته کلید اجابت است اینجا

که آستانه جود و کرامت است اینجا

 نظر دهید »

رژیم صهیونیستی از مقاومت فلسطین به خشم آمده است

22 مرداد 1392 توسط یاحسین علیه السلام

 

 

یک کارشناس سیاست خارجی گفت: رژیم صهیونیستی با بمباران نوار غزه به دنبال شکستن خط مقاومت فلسطین بوده در حالی که آن‌ها با همه قدرت در برابر این رژیم ایستاده‌اند و این امر رژیم صهیونیستی را خشمیگن ساخته است.

سعدالله زارعی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران با اشاره به بمباران نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی گفت: رژیم  صهیونیستی در جهتی ایجاد بحرانی دائمی در فلسطین و شکل‌گیری سیطره امنیتی خود در منطقه، اقدامات جنایتکارانه خود را ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: یکی از نگرانی‌های بزرگ رژیم اشغالگر قدس، فضای بیداری اسلامی است چرا که این فضا موقعیت جبهه مقاومت را تقویت کرده و این به نفع فلسطین است.

این کارشناس سیاست خارجی در پایان یادآور شد: رژیم صهیونیستی با بمباران نوار غزه iبه دنبال شکستن خط مقاومت فلسطین بوده در حالی که آن‌ها با همه قدرت در برابر این رژیم ایستاده‌اند که این امر رژیم صهیونیستی را خشمیگن ساخته است.

 1 نظر

خاطره ای تکان دهنده از یک مادر شهید !!!

18 مرداد 1392 توسط یاحسین علیه السلام

حجت‌ الاسلام والمسلمین قاضی عسکر:« چند سال پیش به دیدار مادر دو شهید در اصفهان رفتم. او برایمان خاطره‌ای تعریف کرد که فراموش نشدنی است.

می‌گفت وقتی فرزند اولم در جبهه بود ، پسر کوچک‌‌ترم آمد تا اجازه حضور در جبهه را بگیرد. به او گفتم فعلا برادرت هست، تو تکلیفی نداری.

هر چه اصرار کرد اجازه ندادم، تا آنکه یک روز صبح وقتی نماز صبح را خواندیم، به او گفتم برو خواهرت را هم بیدار کن تا نمازش قضا نشود.

پسرم گفت لازم نیست خواهرم نماز بخواند! با تعجب پرسیدم چرا؟ گفت وقتی ما خوانده‌ایم او دیگر تکلیفی ندارد.

گفتم این چه حرفی است که می‌زنی؟ پاسخ عجیبی داد.

گفت: شما می‌گویی برادرت جبهه هست و تو تکلیفی نداری، من حرف شما را تکرار می‌کنم. او باید تکلیف خودش را انجام دهد و هم من وظیفه خودم را.

در برابر این استدلال زیبای پسرم، حرفی برای گفتن نداشتم. اجازه دادم تا به جبهه برود.

مدتی بعد عازم شد، اما به محض آنکه به اهواز رسید، خبر شهادت برادر بزرگترش را به او دادند، گفتند برو معراج شهدا و پیکر برادرت را تحویل بگیر.

گفت من آمده‌ام اینجا برای جنگ. مردم ما آنقدر معرفت دارند که پیکر برادرم را به خانواده‌ام برسانند و با عزت تشییع کنند.

از همان جا به جبهه رفت و درست همان روزی که مراسم چهلم پسر بزرگم را برگزار می‌کردیم، خبر شهادت او را هم شنیدم.

وقتی پیکرش را آوردند، به من نشان نمی‌دادند، اما وقتی داخل قبر قرارش دادند، گفتم من باید بچه‌ام را ببینم، کارش دارم. رفتم، بندهای کفن را باز کردم و یک شاخه گل روی سینه‌اش گذاشتم.

گفتم پسرم، الان که دفن می‌شوی، میهمان اهل بیت خواهی شد؛ مدیون مادرت هستی اگر این شاخه گل را از طرف من به حضرت زهرا(س) هدیه نکنی…»

 1 نظر

آیه ی تطهیر

03 مرداد 1392 توسط یاحسین علیه السلام

از بهترین آیاتی که دلالت دارد بر این که علی و اولاد او علیهم السلام از همه ی پیامبران جز پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله برترند آیه ی تطهیر است.

“انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا”1

“جز این نیست که خداوند می خواهد هر گونه پلیدی را از شما خاندان ببرد و شما را به تمام معنا پاکیزه سازد.”

همگی بر این اتفاق دارند که “اهل البیت” که بر اساس این آیه خداوند هر گونه پلیدی را از آنان برده است پنج تن آل عبا هستند که عبارتند از : رسول خدا صلی الله علیه و آله علی علیه السلام که به منزله ی روح و جان اوست و دختر گرامیش که میوه ی دل اوست و دو نواده ی شهید او.اینان مورد نظر آیه اند.

————————-

1.احزاب/33

برگرفته از سایت ابوتراب


 1 نظر

قرآن بدون امام؟! هرگز!

31 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام

«حملة» (جمع حامل) اسم فاعل از «حمل» است. به طور کلّی می توان «حمل» و مشتقّات آن را «چیزی را برداشتن، برعهده گرفتن، واجد بودن و دربرداشتن و یا قبول و پذیرش یک چیز[1]» معنا کرد.

«كتاب» مصدر ثلاثيّ مجرّد از ريشه ی «كتب» است. اصل لغت «كتب» به معناي تثبيت و تقرير چيزي با اسباب مناسب آن است؛ لذا «کتاب» یعنی چیزی که مطالبی در آن ثبت است؛ امّا نه صرفاَ از نوع نوشتاری و مادی.

قرآن كريم يكي از بارزترین مصادیق «کتاب الله» است(چنانکه در روایات بسیاری بدین نام خوانده شده است)، وليكن چه بسا منظور از «کتاب الله» در این فراز فراگیرتر از قرآن باشد.

برای مثال خداوند متعال در آیه ی 64 سوره ی نحل می فرمایند:

«و ما كتاب را بر تو نازل نكرديم مگر براى اينكه آنچه را در آن اختلاف كرده‏ اند براى آنان تبیین کنی…»

بنابراین، کتاب چیزی است كه به پیامبر صلّی الله علیه و آله داده شده تا ایشان به وسیله ی آن اختلافی را که امّت حتّی در خود همین قرآن دارند، تبیین نموده و روشن سازند.


حامل کتاب الهی چه ویژگی هایی دارد؟

حامل كتاب الهي كسي است كه آگاه، مسلّط و محيط بر كتاب تدوين و تكوين الهي باشد كه كسي جز انسان ‌هاي كامل و معصوم، چنين شایستگی و علم گسترده‌اي را ندارد.

بر همين مبنا ائمّه ی گرامي ما نه تنها معلّم و مبيّن کتاب الهی هستند، بلكه طبق حديث مشهور ثقلين که شیعه و سنّی آن را نقل کرده اند، كاملاً با آن متّحد و هماهنگ بوده، هیچگاه جداي از قرآن نبوده و نيستند.[2]

باید توجّه کرد که حدیث ثقلین نمی گوید قرآن و عترت را از هم جدا نکنید بلکه می گوید این دو اساساً محال است که از هم جدا شوند و حقیقت آن ها به شکلی است که جدایی ناپذیرند.

صاحب علم کتاب الهی را چنان عظمتی است که گواه بر رسالت پیامبر صلّی الله علیه و آله قرار می گیرد. قرآن كريم مي فرمايد:

و كسانى كه كافر شدند مى‏گويند: «تو فرستاده نيستى.» بگو: «برای گواه بودن میان من و شما، خدا و آن كس كه علم كتاب نزد اوست، کافیست.» [3]

امام باقر علیه السّلام درباره ی اين آيه می فرمایند:

«خداوند [در اين آيه]، تنها ما را اراده كرده است(مقصود در این آیه تنها ما هستیم)…»[4]

امام صادق علیه السّلام نيز می فرمایند:

«به خداوند سوگند که همانا من آنچنان به كتاب خدا -از آغاز تا پايانش- علم دارم كه گويی در كف دستم است…»[5]

اين هماهنگي ميان قرآن ناطق و امام صامت، بدين معناست كه صحّت تمام مكاتب و آرا، مي بايست با قرآن و عترت سنجيده شود.

بنابراين، در ميدان ارزش‌گذاري علمي و عملي، كسي هماورد خاندان رسالت نخواهد بود و ايشان همواره پيشتاز و پيشرو در اين صحنه هستند.

اگر آصف بن برخیا كه به تصريح قرآن، تنها دارای بخشی از «علم الكتاب» بود، چنان قدرتي داشت كه توانست در کمتر از يك چشم بر هم زدنی، تخت سلطنتي ملكه ی سبأ را نزد حضرت سليمان علی نبیّنا و آله و علیه السّلام حاضر كند[6]، کسی که «علم الکتاب» نزد اوست، چه توانایی و منزلتی خواهد داشت؟!

امام صادق علیه السّلام در پاسخ به اين پرسش كه كدام يك از اين دو، اعلم بودند، فرمود:

«علم کسی که علمٌ من‌ الكتاب دارد در نزد علم آنکه علم الكتاب را داراست به اندازه ای است كه پشه با بال خود از آب دريا بردارد.»[7]

و به تعبير امام‏ باقر علیه السّلام علم كتاب اوّل و آخر، نزد امیرالمؤمنین علیه السّلام است.[8]

بدين ترتيب، مقدار قدرت ائمّه علیهم السّلام در تصرّفات تكويني روشن مي‌گردد و معلوم مي ‌شود آنچه از تصرّفات تكويني كه به ائمه علیهم السّلام نسبت داده مي ‌شود، به هیچ عنوان در تضاد با عقل نیست.

ائمّه علیهم السّلام همیشه در دعوت هایشان، شأن قرآن را بیان می کردند و به تعلیم و تبیین آن مي پرداختند. تنها ایشان می توانسته اند به سؤالات پیچیده ای که از آیات قرآن مطرح می شود، پاسخ بگویند و فقط ایشان ادّعا کردند که هر چه از قرآن بپرسید، پاسخ می دهیم.

امام باقر علیه السّلام می فرمایند:

«جز اوصيای (پيامبر) احدى نمى‏تواند مدعى شود كه همه ی قرآن از ظاهر و باطن نزد اوست‏.»[9]

بدین ترتیب هرکس که به امام علیه السّلام مراجعه کند، به قرآن نیز رهنمون می شود. به بیان دیگر بهره مندی از هدایت قرآن، نیاز به ایمان به ثقل دیگر و همراهی آن دارد.[10]

امام باقر علیه السّلام بعد از توضیح مفصّلی از حرف حرف کلمه «الصّمد» فرمودند:

«اگر براى علم خويش كه خداى عز و جل به من داده حاملانی مى ‏يافتم، هر آينه از لفظ «الصّمد» توحيد و اسلام و ايمان و دين و شرایع را گسترش می دادم.»[11]

لذا حواسمان باشد که امام علیه السّلام کم نمی گذارند و اساساً ائمّه علیهم السّلام می خواهند ما را عالم و مؤمن به خدا و … بکنند؛ ولیکن ما …!

———————————————————————————-

[1] ر.ک.: «خدا سرّش را به که گفت؟» (شرح فراز «حفظة سرّ الله»)

[2] احتجاج طبرسی، ج1، ص263؛ همچنین روایات دیگری نیز بر این مطلب تأکید دارند؛ مانند: «عليٌ مع القرآن و القرآن معه لا يفترقان حتّي يردا عليّ الحوض» (أمالی طوسی، ص460)

[3] سوره رعد، آيه 43

[4] اصول كافي، ج1، ص229

[5] همان، ص229

[6] سوره نمل، آيه 40.

[7] تفسير قمي، ج1، ص367، ذيل آيه 43 سوره رعد.

در برخي روايات فرمودند که اسم اعظم، هفتاد و سه بخش است؛ يك بخش آن نزد آصف‏ بن ‏برخيا بود، در حالي كه هفتاد و دو بخش آن نزد ماست و يك بخش ديگر نزد ذات اقدس الهي بوده، مختصّ وي است. (نور الثقلين، ج4، ص88، ح67 ـ 69)

[8] نور الثقلين، ج2، ص524، ح216

[9] همان، ص228- اقتباس از ترجمه ی مصطفوی، کمره ای

[10] اسرا: 82

[11] توحید صدوق،  92

( بر گرفته از سایت ابوتراب )

 نظر دهید »

دعاهای روزانه ماه رمضان!

31 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام

 

 

 

 

 

 نظر دهید »

چهل حدیث از امام حسن مجتبی علیه السلام

30 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام


1- از حضرت امام حسن علیه السلام پرسیده شد که بردباری یعنی چه؟ فرمودند: بردباری عبارت از فرو بردن خشم و اختیار خودداشتن است. (تحف العقول، ص 227)

2- از حضرت پرسیده شده بزرگواری چیست؟ فرمودند: احسان به قبیله و تبار و تحمل خسارت و جرم آنها. (تحف العقول، ص 227)

3-از امام علیه السلام پرسیده شد که جوانمردی یعنی چه؟ فرمودند:جوانمردی عبارت است از حراست دین، و عزت نفس، و بانرمش برخورد نمودن و بررسی عملکرد خویش، و پرداخت حقوق و دوستی نمودن با مردم. (تحف العقول، ص 227)

4- از امام حسن علیه السلام معنای کرامت و بزرگ منشی را پرسیدند؟فرمودند: بخشش پیش از خواهش و اطعام در هنگام قحطی.

5- امام علیه السلام فرمودند: «ای بندگان خدا» بدانید که خداوند شما رابیهوده نیافریده است، و بحال خود رها ننموده، مدت عمرتان را نوشته، و روزی شما را بینتان قسمت کرده تا هر خردمندی قدر و ارزش خود را بداند و بفهمد جز آنچه مقدر شده هرگز به او نمی رسد. (تحف العقول، ص 234)

6- امام مجتبی علیه السلام فرموده است: به تحقیق خداوند روزی شما رابر عهده گرفته است، و شما را برای بندگی فراغت بخشیده و به شکرگزاری تشویق نموده است و نماز را بر شما واجب فرموده و به پرهیزکاری توصیه فرموده است. (تحف العقول، ص 234)- امام مجتبی علیه السلام فرموده است: پرهیزکاری در بازگشت «به سوی خدا» و سررشته هر حکمت، و شرافت هر کار است، وهر کس از پرهیزکاران به کامیابی رسید به وسیله تقوا بوده است. (تحف العقول، ص 234)

8- امام مجتبی علیه السلام فرمود: هیچ قومی مشورت نکرد مگر اینکه به ترقی و تکامل راه یافت. (تحف العقول، ص 236)

9- امام حسن علیه السلام: در تفسیر آیه شریفه «وقفوهم انهم مسئولون » فرموده اند: به تحقیق «روز قیامت » هیچ بنده ای قدم از قدم برنمی دارد مگر اینکه نسبت به چهار چیز مورد بازجوئی و پرسش قرار می گیرد:

1- از جوانی اش که در چه راهی مصرف نموده.

2- و از عمرش که در چه کاری آنرا بکار گرفته.

3- و از ثروتش که چگونه جمع و در چه راهی مصرف نموده.

4- و از دوستی ما اهلبیت و خاندان پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم. (بحار، ج 44، ص 13-12)

10- جدم رسول خداصلی الله علیه وآله وسلم فرمودند: اگر از بنی امیه «در روی زمین احدی نماند جز پیرزن فرتوت و ناتوانی، همان دین خدا را به مسیر نادرستی خواهد کشاند. (بحار، ج 44، ص 43)

11- امام حسن علیه السلام فرمود: چنان برای دنیایت تلاش کن که گویاهمیشه زنده ای، و چنان برای آخرتت تلاش کن که گوئی فردامرگت فرا می رسد.(الحیاة، ج 4، ص 62)

12- راوی می گوید: امام حسن علیه السلام زمانی که نماز را برپا می داشتندزیباترین لباس را می پوشیدند، به حضرت عرض شد، ای پسررسول خدا چرا به هنگام نماز اینگونه لباس می پوشی؟حضرت فرمودند: به تحقیق خدا زیبا است و زیبائی را دوست می دارد. پس خود را برای پروردگارم می آرایم، چنانچه می فرماید: «به هنگام نماز و حضور در مساجد لباس زیبای خود را بپوشید» پس دوست دارم که بهترین لباسم را بپوشم. (الحیاة، ج 5، ص 66)

13- امام حسن علیه السلام فرمود: زیرکترین زیرکها فرد با تقوا است احمق ترین احمقها شخص فاجر و فاسق است. (الحیاة ج 1، ص 203)14- امام فرمودند: جایگاههای دانش و چراغهای درخشان هدایت باشید زیرا روشنی روز بعضی از بعضی دیگرش بیشتر است. (کافی، ج 1، ص 301)

15- امام حسن علیه السلام فرموده است: از میان شیعیان ما علمائی بپامی خیزند که ایستادگی افراد ضعیف از دوستان ما و آنها که ولایت ما را پذیرا شده اند به واسطه آنها است و از تاجی که برسر دارند نور می درخشد. (محجة البیضاء، ج 1، ص 33)

16- امام حسن علیه السلام زمانی که وضویش پایان می پذیرفت رنگ مبارکش تغییر می نمود. در این باره از حضرت پرسیده شده «چرا رنگ شما تغییر می نماید؟» فرمودند: کسی که می خواهدوارد بارگاه «خداوند متعال » گردد سزاوار است رنگش تغییرنماید.

17- مردی از حضرت موعظه خواست، حضرت فرمودند: آماده سفر آخرت شو و زاد وتوشه آنرا پیش از رسیدن مرگ فراهم نما. (منتهی الآمال، ج 1، ص 436)

18- امام حسن علیه السلام فرمود: هان ای مردم، به تحقیق کسی که برای خدا پند دهد و سخن خدا را راهنمای خود قرار دهد به راهی پایدار رهنمون شود و خداوند او را به رشد موفق سازد. (تحف العقول،ص 227)

19- امام حسن علیه السلام فرمود: بین حق و باطل به اندازه چهار انگشت فاصله است، آنچه با چشم ببینی حق است و چه بسا که باطل زیادی را با گوش بشنوی. (از هر معصوم چهل حدیث، ص 105)

20- از حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام پرسیده شد زهد چیست؟فرمودند: میل به پرهیزگاری و بی میلی نسبت به دنیا. بازپرسیده شد که حلم چیست؟ فرمودند: خشم را فرو بردن ومالک خود شدن. باز پرسیده شد که سداد چیست؟ فرمودند: بدی را به وسیله خوبی برطرف نمودن. (از هر معصوم چهل حدیث، ص 106)

21- امام حسن علیه السلام به یکی از فرزندانشان فرمودند: ای پسرم بااحدی برادری مکن تا آنکه بدانی کجاها می رود و از کجاهامی آید، و چون از حالش خوب آگاه شدی و رفتارش راپسندیدی با او برادری کن. به شرط اینکه رفتارت براساس چشم پوشی از لغزش و همراهی در سختی باشد. (از هر معصوم چهل حدیث، ص 108- تحف العقول، ص 236)

22- امام حسن علیه السلام فرمودند: همانا بیناترین چشم ها آن است که درطریق خیر نفوذ کند، و شنواترین گوش ها آنست که پذیرنده ترباشد و سالم ترین دلها آن است که از شبهه پاک باشد. (از هر معصوم چهل حدیث، ص 111)

23- امام حسن علیه السلام فرمودند: خردمند کسی است که وقتی از او پندخواستند خیانت نکند. (تحف العقول،مترجم،ص 239) 

24- امام حسن علیه السلام فرمودند: هر گاه یکی از شما برادر خود راملاقات کند، باید که جایگاه نور از پیشانی او را ببوسد. (تحف العقول،مترجم، ص 239)

25- امام حسن علیه السلام فرمود: نابودی مردم در سه چیز است:

1- بزرگ نمائی 2- افزون خواهی بسیار 3- حسد و رشک بردن.

بزرگ نمائی که به وسیله آن دین نابود می گردد و به واسطه آن شیطان ملعون رانده درگاه خدا شد و حرص که به خاطر آن آدم از بهشت خارج شد، و رشک که سررشته همه بدی است و به واسطه آن قابیل هابیل را کشت. (از هر معصوم چهل حدیث، ص 113)

26- امام حسن علیه السلام فرمود: شما را به پرهیزگاری و ترس از خدا وادامه تفکر و اندیشه سفارش می کنم زیرا تفکر و اندیشه سرچشمه همه خوبیها است.(از هر معصوم چهل حدیث، ص 114)

27- امام حسن علیه السلام فرمود: شستن دستها پیش از غذا فقر رامی زداید و بعد از آن اندوه را برطرف می سازد. (از هر معصوم چهل حدیث، ص 114)

28- امام حسن مجتبی علیه السلام فرمود: چنان با مردم رفتار نما که دوست داری باتورفتارکنند. (از هر معصوم چهل حدیث، ص 114)

29- کسی که عقل ندارد ادب ندارد، و کسی که همت نداردجوانمردی ندارد و کسی که حیا ندارد دین ندارد. (از هر معصوم چهل حدیث، ص 115)

30- امام حسن علیه السلام فرمود: دانشت را به مردم بیاموز، و خود نیزدانش دیگران را فراگیر. (چهل حدیث از هر معصوم، ص 116)

31- امام حسن مجتبی علیه السلام فرمود: هیچ بی نیازی برتر از عقل نیست و هیچ نیازمندی هم مثل نادانی نیست و هیچ وحشتی بدتر ازخودپسندی نیست، وهیچ عیشی لذت بخشترازاخلاق نیکونیست. (از هر معصوم چهل حدیث، ص 116)

32- امام حسن علیه السلام فرمود: علم را با نوشتن مهار کنید.

33- امام حسن علیه السلام فرمود:هرکس قبل ازسلام سخن گفت جوابش ندهید. (چهل حدیث از هر معصوم، ص 117)

34- دانش را فراگیرید و اگر توان حفظش را ندارید بنویسید و درخانه هایتان نگهداری نمائید. (از هر معصوم چهل حدیث، ص 118)

35- امام حسن علیه السلام فرمود: آغاز نمودن به بذل و بخشش پیش ازدرخواست و تقاضا، از بزرگترین شرافت و بزرگی است.(از هر معصوم چهل حدیث، ص 117)

36- امام حسن علیه السلام فرمود: کسی که خدا را بندگی نماید، خداوند هم همه چیز را فرمانبردار او گرداند. (از هر معصوم چهل حدیث، ص 118)

37- امام حسن علیه السلام فرمود: کسی که در دلش جز خوشنودی خداخطورنکند، چون دعاکندمن ضامنم که دعایش مستجاب گردد.(از هر معصوم چهل حدیث، ص 118)

38- از حضرت امام مجتبی علیه السلام پرسیده شد نیرومندی چیست؟فرمودند: دفاع از پناهنده، و پایداری در نبرد، و ایستادگی هنگام سختی.(تحف العقول، ص 227)

39- ازحضرت پرسیده شدفقر چیست؟ فرمودند: آزمندی به هر چیزی. (تحف العقول، ص 228)

40- از امام مجتبی علیه السلام معنای غنا پرسیده شد، فرمود: خوشنود بودن انسان به مقداری که خدا روزی او نموده هر چند کم باشد. (تحف العقول، ص 228)

برگرفته از سایت تبیان


 نظر دهید »

ویژگی رجعت

30 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام

الف ـ رجعت از روزهای بزرگ و مهم عالم است که از آن در قرآن به « ایام الله » [ = روزهای خدا ] یاد شده است.

امام صادق علیه السلام فرمود:

« ایام الله سه روز است: روز قیام قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف، روز رجعت و روز قیامت. »1

ب ـ اعتقاد به رجعت از نشانه های شیعیان اهل بیت علیهم السلام است.

امام صادق علیه السلام فرمود:

« از ما نیست کسی که به رجعت ما ایمان نداشته باشد. »2

ج ـ رجعت برای همه مردم یکسان نیست بلکه مخصوص مؤمنان خالص و کفار و منافقان خالص است.3

ح ـ از جمله مؤمنان رجعت کننده، پیامبران و امامان معصوم علیهم السلام هستند و اولین امامی که در زمان رجعت و پس از امام مهدی علیه السلام حکومت عدل جهانی را بر عهده می گیرد، حضرت امام حسین علیه السلام است که سالهای بسیار حکومت خواهد کرد.4

خ  ـ برای همه مؤمنان و منتظران واقعی ظهور مهدی علیه السلام که پیش از ظهور آن عزیز از دنیا رفتند امکان رجعت به دنیا و یاری آن امام وجود دارد.

از امام صادق علیه السلام روایت شده که هر کس چهل بامداد خدا را با [ دعای ] عهد بخواند از یاوران قائم، خواهد بود و اگر پیش از ظهور آن حضرت بمیرد، خداوند او را از قبرش بیرون آورد [ و قائم علیه السلام را یاری دهد ]5….

د ـ کفار ومنافقان هرگز به میل و اراده خود به دنیا بازنمی گردند بلکه از روی اجبار به رجعت تن می دهند ولی رجعت مؤمنین اختیاری به نظر می رسد. امام صادق علیه السلام می فرماید: هنگامی که حضرت مهدی علیه السلام قیام کند مأمورین الهی در قبر با اشخاص مؤمن تماس می گیرند و به آنها می گویند: ای بنده خدا! مولایت ظهور کرده است اگر می خواهی به او بپیوندی آزاد هستی و اگر می خواهی در نعمت های الهی ( برزخی ) متنعم بمانی باز هم آزاد هستی.6

پی نوشت:

1 ـ بحارالانوار، ج 53، ص 63، ح 53.

2 ـ همان، ص 92، ح 101 .

3 ـ همان، ص 39، ح 1 .

4 ـ همان، ص 46، ح 19 .

5 ـ ر. ک مفایتح الجنان، دعای عهد .

6 ـ بحارالانوار، ج 53، ص 95 . ( برگرفته از کتاب نگین آفرینش )

 نظر دهید »

یا زینب سلام الله علیها

30 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام

 

بر آل عبا تو نور عيني زینب

تو پشت و پناه عالميني زینب

در فضل و شرافتت همين بس باشد

اينکه تو شريکة الحسيني زینب



خورشيد نجابت و ادب یا زینب

با فضل و وقار، منتجب یا زینب

در اوج شکوه مثل کوهی بانو

هستی تو عقيلة العرب! یا زینب



ای آینه عصمت زهرا! زینب

در صبر و وفا بدون همتا! زینب

تو محرم رازهای مولا بودی

چون فاطمه ای ام ابیها! زینب


تو مهر قبول کربلايي زینب

زهراي بتول کربلايي زینب

اي وارث نهضت حسين بن علي!

در شام، رسول کربلايي زینب



نون و قلم نبی است و مایسطرون حسین

طاق فلک علی است به عالم ستون حسین

خلقت تمام حضرت زهراست خون حسین

هستی تمام ظاهر و مافی البطون حسین

با یک قیامت است هم الغالبون حسین

در این قیام نقطه پرگار زینب است


سردار سرسپرده جولان عشق کیست؟

تنها امیر فاتح میدان عشق کیست؟

عشق است حسین و گوش به فرمان عشق کیست؟

روح دمیده در تن بی‌جان عشق کیست؟

علامه مفسر قرآن عشق کیست؟

تفسیر آیه‌ها همه اسرار زینب است


پیداترین ستاره زیبای خلقت است

زیباترین سروده لب‌های خلقت است

زهراترین زهره زهرای خلقت است

لیلاترین لیلی لیلای خلقت است

شیواترین سئوال معمای خلقت است

گنجینه جزیره اسرار زینب است


ذرات و کائنات همه مرده یا خموش

در احتجاج بود زنی یک علم به دوش

قلب جهان به عمق زمین غرق جنب و جوش

آتشفشان قهر خداوند در خروش

هوهوی ذوالفقار علی می‌رسد به گوش

این رعد و برق نیست که انگار زینب است






 نظر دهید »

حمله تروریستی به حرم حضرت زینب سلام الله علیها

30 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام

تروریست ها روز جمعه 28 تیر ماه با گلوله های خمپاره به مرقدمطهر حضرت زینب سلام الله علیها در حومه دمشق حمله کردند و در این حملات تروریستی « انس رومانی » مدیر حرم حضرت زینب سلام الله علیها بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید.

به گزارش خبرآنلاین، در پی حمله دو روز گذشته به حرم مطهر حضرت زینب(س) در دمشق، مراجع و علمای حوزه با صدور بیانیه های جدا این حمله را محکوم کردند. خلاصه اظهارات عنوان شده را در زیر می خوانید.


آیت الله نوری همدانی، مرجع تقلید جهان اسلام:


یکی از بزرگترین مصیبت‌هائی که امروز عالم اسلام با آن مواجه  است به وجود آمدن مسلکی به عنوان سلفی، تکفیری وهابی است که با تکیه بر منطق بسیار سخیف و واهی به تخریب و کشتار و ایجاد مشکلات برای مسلمانان مشغول می‌باشند و از طرف دشمنان اسلام نیز تقویت می‌شوند. ما اکنون در این رابطه تهاجم و تخریب مضجع محترم حضرت زینب سلام‌ الله علیها در سوریه را محکوم می‌کنیم.

آیت‌الله واعظ زاده‌، عضو مجمع علمای جهان اسلام:

این حرکت‌ها در اصل ناشی از حمایت برخی از کشورها از آمریکا و اسراییل است و ریشه این حرکت‌ها آمریکا و اسراییل و بعضی از کشورهای اروپایی هستند. کما اینکه بیشتر کشورهای عربی هم طرفدار این فکر هستند و برخی دیگر در برابر این جنایت‌ها یا سکوت می‌کنند و یا مخالفت ملایم دارند. این‌ها بدبختی‌های جهان اسلام است که وظیفه‌ی علما و حکام کشورهای اسلامی را سنگین‌تر می‌کند که تا قدرت دارند جلوی این تفرقه‌ها و حرکت‌ها را بگیرند.

علمای اسلام باید دائما در فکر وحدت امت اسلامی باشند بیش از آنکه در فکر مذهب خودشان باشند. بنابراین باید در دایره‌ خود مذهبشان را حفظ کنند اما فکرشان برای اسلام باشد. امت اسلامی باید به هر نحوی از دولت سوریه حمایت کند تا شاهد رخ دادن چنین فجایعی نباشیم وگرنه مخالفین آنها که وهابی‌ها هستند همه‌ این مقامات مقدس را خراب می‌کنند.

حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی:

متأسفانه تصویری که از اسلام عزیز توسط وهابیت به خصوص تکفیری ها در دنیا منتشر می شود از بلایای آخر الزمانی است. به این معنا که در این هنگامه رشد و بلوغ فکری انسان ها، باید رویکرد انسان ها رویکرد معنوی باشد و اساسی ترین معنویت برگشت به اصل دین الهی یعنی اسلام عزیز است. استکبار اسلام را طوری معرفی می کند که انسان ها و فطرت انسانی از این مدل معرفی اسلام دور بشود درواقع به زعم و گمان باطل آنها از اسلام دور بشوند.

لذا همه علمای اسلام و همه عالمانی که در جامعه بشری وجود دارند حتی عالمان یهودی و مسیحی اگر بخواهند به ارزش ها و نمادهای دینی و مذهبی اشان حمله نشود و این اقدامات یک سنت در عالم نشود باید اعتراض کنند و این عمل غیر انسانی و غیر اخلاقی را تقبیح کنند. نه تنها مسلمانان و شیعیان در حرم حضرت زینب(س) آرامش می گیرند بلکه در سوریه همه یهودی ها و مسیحی ها و پیروان فرق دیگر با گرد آمدن در آن آرامش می گیرند. نباید حمله به این حرم به عنوان سنتی برای هتک حرمت مقدساتی که در ادیان مختلف وجود دارد درآید.

حجت الاسلام ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم و عضو مجمع جهانی اهل بیت(ع):

تفکرات سلفی و تکفیری عامل اصلی این حملات است. جریان سلفی یک جریان استعماری و پیچیده است که جهان اسلام در طول تاریخ خود، با چنین خطری مواجه نبوده است. برای رفع این مسئله باید یک راه حل جدی با یک گفتمان معتدل شیعی- سنی در جهان اسلام ایجاد گردد تا این جریان خطرناک وهابیگری و سلفی‌گری را از ریشه علاج کند. البته علاج آن لحظه ای نیست بلکه کاری بلندمدت خواهد بود و باید علمای جهان اسلام گرد هم آمده و این گفت و گوها را آغاز کنند.

مهمتر از بناهای اسلامی، افکار و عقاید جوانان جهان اسلام است که بازیچه دست این جریان افراطی قرار گرفته است که باید با گفتمام معتدل شیعی- سنی این جریان را علاج کرد. مجامع بین المللی در این سال ها نشان دادند که خنثی عمل می کنند به ویژه در قضیه سوریه به روشنی آشکار کردند که این مجامع بین المللی خود با مخالفان دولت سوریه هماهنگ هستند و با حمایت های مالی بر این مسئله دامن می زنند لذا تنها راهکار، واکنش خود علمای جهان اسلام در این رابطه است که می تواند راهگشا باشد.

حجت الاسلام سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران:

حمله به این حرم مقدس،در سلسله حملات زنجیره ای جنایت کاران تروریستی است. حمله خمپاره ای به حرم مطهر نشانه شجاعت نیست، این تروریست ها جرات نزدیک شدن به حرم شیرزن قهرمان کربلا را ندارند و به همین دلیل از نقاط دور با خمپاره هدف قرار می دهند، که این نشان از زبونی آن ها دارد. تک تک این جنایاتی که در آن دیار صورت می‌گیرد، نابودی ترویست ها را نزدیک خواهد کرد، روح بلند آن بقعه مطهر که مورد حمله خمپاره ای قرار گرفت، جنایت کاران را نفرین خواهد کرد.

جنایت کاران تکفیری باید بدانند راهی به پیش نخواهند برد و جنایت های آن ها روز به روز، حقانیت مکتب اهل بیت(ع) را بیشتر به نمایش می‌گذارد. پشت پرده این جنایات همان تروریست های جنایتکاری هستند که مساجد را در شام ویران کرده و در اقدامی وحشیانه، دست و پای دختربچه سه ساله را به تخت می بندند و در مقابل چشمان این کودک، پدر و مادرش را می کشند.

حجت الاسلام والمسلمین محمودرضا جمشیدی، مدیر حوزه های علمیه خواهران:

این حمله یادآور جنایت یزیدیان و هتک حرمت به خاندان اهل بیت(ع) است. این جنایت و حملات مشابه نشان می دهد، کسانی که مبادرت به این اعمال می‌کنند، هیچ گونه حرمتی برای اماکن مذهبی و مقدس قائل نیستند.

این گروه‌های منحرف به دنبال محو آثار ارزش اسلامی و مقدس مسلمانان هستند و برای آن ها فرقی نمی کند که چه کسی باشد. مسلمانان، آزاد اندیشان، مدعیان حقوق بشر و تمام کسانی که مدعی احترام به آزادی های انسانی و بشری هستند باید نسبت به این حمله ددمنشانه ابراز انزجار نشان داده و آن را محکوم کنند.

وزارت امور خارجه کشور، سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه نیز در بیانیه هایی جداگانه حمله به بارگاه مطهر حضرت زینب کبری(س) و زائرین و نمازگزاران آن حضرت در دمشق را شدیدا محکوم کرده و از مجامع بین المللی مخصوصا اسلامی خواستند که تمامی مساعی خود را برای جلوگیری از تکرار جنایات ضد انسانی و مغایر با مقررات بین المللی و اسلامی به کار گیرند.


وزارت امور خارجه کشور، سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه نیز در بیانیه هایی جداگانه حمله به بارگاه مطهر حضرت زینب کبری(س) و زائرین و نمازگزاران آن حضرت در دمشق را شدیدا محکوم کرده و از مجامع بین المللی مخصوصا اسلامی خواستند که تمامی مساعی خود را برای جلوگیری از تکرار جنایات ضد انسانی و مغایر با مقررات بین المللی و اسلامی به کار گیرند.









 نظر دهید »

حجاب مصونیت است، محدودیت نیست.

29 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام

 

 

 

 

 

 

 

یازهراسلام الله علیها

 نظر دهید »

مناجات

29 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام

الهی! بیاموز تا سرِّ دین بدانیم، بر فروز تا در تاریکی نمانیم؛ تلقین کن تا ادب شرع بدانیم،

توفیق ده تا در خلأ طمع نمانیم، تو نواز که دیگران ندانند، تو نساز که دیگران نتوانند؛

همه را از خودپرستی رهایی ده، همه را به خود آشنایی ده؛ همه را از مکر شیطان نگاه دار،

همه را از کینه نفس آگاه دار.

الهی! دلی ده که طاعت افزاید، طاعتی ده که به بهشت راهنمون آید؛ علمی ده که در او آتش هوا نبود،

عملی ده که در او آب دریا نبود؛ دیده ای ده که عزّ ربوبیت تو بیند، دلی ده که ذلّ عبودیت تو گزیند؛

نفسی ده که حلقه بندگی تو در گوش کند، جانی ده که زهر حکمت را به طبع نوش کند.

الهی! تو ساز که از این معلولان شفا نیاید، تو گشای که از تو ملولان کاری نگشاید.

الهی! ظاهری داریم شوریده، باطنی داریم در خواب؛ سینه ای داریم پر آتش، دیده ای داریم پر آب،

گاه در آتش سینه می سوزیم، و گاه در آب چشم غرق آب.

خواجه عبدالله انصاری

 نظر دهید »

وفات أُم المؤمنین حضرت خدیجه کبری ( سلام الله علیها )

28 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام

 

 

 

 1 نظر

امام مهدی در قرآن

28 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام

class="MsoNormal">در سوره انبیاء آیه 105 آمده است:

« وَ لَقَد کَتَبنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعدِ الذِّکرَ أَنَّ الأرضَ یَرِثُها عِبادِی الصّالِحُونَ؛ همانا در زبور پس از ذکر ( تورات ) نوشتیم که زمین را بندگان شایسته ما به ارث خواهند برد».

امام باقر ( علیه السلام ) فرمود:

« مقصود از بندگان شایسته ای که زمین را به ارث می برند، امام مهدی ( علیه السلام ) و یاران او هستند».

تفسیر قمی، ج2، ص52

همچنین در بخشی از آیه 86 از سوره هود آمده است:

« …. بَقِیهُ اللهِ خَیرٌ لَکُم إِن کُنتُم مُؤمِنِینَ؛ بقیه الله برای شما بهتر است اگر مؤمن باشید».

امام باقر ( علیه السلام ) فرمود:

« وقتی ( امام مهدی علیه السلام ) ظهور کند بر دیوار کعبه تکیه زند و اولین سخنی که بر زبان جاری کند این آیه است. سپس می فرماید:« اَنَا بَقِیهُ اللهِ فی اَرضِهِ وَ خَلیفَتُهُ وَ حُجَّتُهُ عَلَیکُم؛ من « بقیه الله » در زمین و جانشین او و حجت او بر شما هستم.» پس هر کسی بخواهد بر او سلام کند گوید: « اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا بَقِیهَ اللهَ فی اَرضِهِ».

کمال الدین، ج1، باب 32، ص603، ح 16

و در سوره حدید آیه 17 فرموده است:

« اِعمَلُوا اَنَّ اللهَ یحیی الأرضَ بَعدَ مَوتِها قَد بَیَُنَّا لَکُمُ الایاتِ لَعَلَّکُم تَعقِلُونَ؛ بدانید خداوند زمین را پس از مرگ آن زنده می کند. ما آیات ( خود ) را برای شما بیان کردیم، باشد که بیندیشید».

امام صادق ( علیه السلام ) فرمود:

مراد این است که خداوند زمین را به واسطه عدالت حضرت مهدی ( علیه السلام ) در دوران ظهورش زنده خواهد کرد پس از آن که به سبب ستم سردمداران گمراهی مرده باشد.

الغیبه نعمانی، ص32

و نیز در سوره قصص آیه 5 می فرماید:

« وَ نِرِیدُ اَن نَمُنَّ عَلَی الَّذینَ استُضعِفُوا فِی الارضِ وَ نَجعَلَهُم اَئِمَّهً وَ نَجعَلَهُمُ الوارِثینَ؛ و ما اراده می کنیم بر مستضعفان زمین، منُت نهیم و آنان را پیشوایان ( مردم ) و وارثان زمین قرار دهیم».

امام علی ( علیه السلام ) فرمود:

« مقصود ( از مستضعفان ) خاندان پیامبرند. خداوند پس از تلاش و رنجشان، « مهدی » این دودمان را برمی انگیزد و آنان را به اوج شکوه و عزت و اقتدار می رساند و دشمنانشان را به سختی ذلیل می سازد».

الغیبه طوسی، ص184، ح 143

 1 نظر

دجال شناسی

28 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام

class="MsoNormal">ضرورت دجال شناسی

پیامبر اعظم( صلی الله علیه و آله): « هر کس ظهور مهدی را دروغ پندارد، کافر گشته است و هر کس ظهور دجّال را نیز دروغ انگارد، کافر گشته است ».

کورانی، معجم احادیث الامام المهدی(علیه السلام)، ج 3، ص41، ح 389؛ المهدیُّ المنتظر، ص94

اهمیت دجّال شناسی

پیامبر اعظم( صلی الله علیه و له): « هر کس ظهور مهدی را انکار نماید، کافر گشته است؛ هر کس نزول عیسی را انکار نماید؛ کافر گشته است؛ و هر کس خروج دجّال را انکار نماید، کافر گشته است ».

کورانی، معجم احادیث الامام المهدی(علیه السلام)، ج3، ص40؛ فرائد السمطین، ج2، ص334.

عیسی مسیح(علیه السلام): قاتل دجال

امام محمد باقر (علیه السلام): « دوازدهمین امام هموست که عیسی بن مریم با اقتدا به نماز می گزارد1…. و خداوند دجّال را به دست عیسی می کشد… آیا نمی نگری که عیسی با اقتدا به ما نماز می گزارد، در حالی که او پیامبر است. و این از آن روست که ما اهل بیت بر او فضیلت داریم2 ».

1ـ شیخ صدوق، کمال الدین، ج 1، ص331، ح17؛ 2ـ تفسیر فرات کوفی، ص44

راهکار دجّال ستیزی: استقامت بر ولایت و برائت

امام موسی کاظم(علیه السلام): خوشا بر احوال شیعیان ما! همانان که در غیبت قائم ما به امامت و پیشوایی ما تمسّک می نمایند، و بر ولایت ما و برائت از دشمنان ما ثابت قدم می مانند. آنان از مایند و ما از آنان….. پس خوشا بر احوالشان، خوشا بر احوالشان، ایشان در روز رستاخیز همراه ما و هم درجه ما خواهند بود».

شیخ صدوق، کمال الدین، ج2، ص 361؛ علامه مجلسی، بحار الانوار، ج 51، ص 151، ح 6

راهکار دجّال ستیزی: توکل، انابه، استعاذه

پیامبر( صلی الله علیه و آله): « … همانا دجّال خواهد گفت: « من پروردگار شمایم»، پس هر کس انکار ورزد و بگوید:« دروغ می گویی، تو پروردگار ما نیستی! الله پروردگار ماست که فقط به او توکّل می کنیم و فقط به سوی او انابه و تضرّع می نماییم و از شرّ تو به او پناه می بریم»، پس در آن هنگام دجّال هیچ راه سلطه و غلبه ای بر آنان نخواهد یافت».

ابن حمّاد، الفتن، ج2، ص518، ح 1449؛ کورانی، معجم احادیث الامام المهدی، ج3، ص49، ح393

راهکار دجّال ستیزی: گناه گریزی

« فَاتَّقُوا الله مَا استَطَعتُم وَ اسمعُوا وَ اَطیعُوا؛ تا می توانید پروای الهی و پرهیز از گناه داشته باشید» تغابن، آیه 16

امام صادق(علیه السلام): « هر کس دوست دارد که در شمار اصحاب مهدی باشد…. براساس ورع و گناه گریزی عمل نماید».

نعمانی، الغیبه، ص200

راهکار دجّال ستیزی: سلوک مهدی

امام رضا (علیه السلام): « پروردگارا! سلوک ما را در راه هدایت به دست هدایت حضرت مهدی علیه السلام قرار بده…. و ما را در حزب او از قیام کنندگان به دستورش و صابران همراهش قرار بده… و در ساحت خدمت به آن حضرت دیگران را جایگزینی دیگران به جای ما بر تو آسان و بر ما بسیار گران است».

شیخ عباس قمی، مفاتیح الجنان، دعای امام رضا (علیه السلام) برای امام زمان(علیه السلام)، پس از دعای عهد

راهکار دجّال ستیزی: خرد گرایی

امام زمان(علیه السلام): « گاهی کم خردان شیعه و کسانی که پر و بال پشه از دینداری آنان محکم تر و برتر است ما را آزار می دهند».

طبرسی، احتجاج، ج2، ص 289

انقلاب ایران: طلایه دار دجّال ستیزان

رسول خدا( صلی الله علیه و آله): « مردمی از شرق( ایران) قیام می کنند و زمینه را برای دولت جهانی مهدی آماده می سازند».

متقی هندی، کنزالعمال، ح38657

راهکار دجّال ستیزی: پرهیز از پرخوری و پرخوابی

پیامبر( صلی الله علیه و آله): «…. مبغوض ترین شما در پیشگاه خدا هر انسان پُرخواب، پرخور و پرنوش است».

نراقی، جامع السعادات، ج2، ص5

راهکار دجّال ستیزی: پرهیز از شک گرایی

امام زمان(علیه السلام): « هرگز شک به خود راه مده؛ زیرا شیطان دوست می دارد که تو شک می کنی!».

رجال کشّی، ج2، ص816

راهکار دجّال ستیزی: پرهیز از خلوت با نامحرم

پیامبر( صلی الله علیه و آله): « هیچ مردی با زن نامحرم خلوت نکند، چرا که سومین آن ها شیطان خواهد بود».

محدث نوری، مستدرک الوسائل، ج 14، ص266

راهکار دجّال ستیزی: پرهیز از ثروت جویی

پیامبر( صلی الله علیه و آله): « هر امتی گوساله ای( سامری) دارد که آن را می پرستد و گوساله ( سامری) امت من درهم و دینار( ثروت ) است».

الفردوس، ج3، ص338، ح5019

راهکار دجّال ستیزی: حلال خوری

پیامبر( صلی الله علیه و آله): « هر کس چهل روز از حلال بخورد، خداوند قلبش را نورانیت می بخشد و چشمه های حکمت را از دلش بر زبانش جاری کند».

جامع السعادات، ج2، ص178

راهکار دجّال ستیزی: پرهیز از سخنان شیطانی

امام جواد(علیه السلام): « هر کس به سخنان گوینده ای گوش فرا دهد، هر آینه او را عبادت کرده و پیرو او شده است، اگر گوینده از خدا بگوید، شنونده خدا را عبادت کرده است و اگر اززبان شیطان سخن بگوید، شنونده، شیطان را عبادت کرده است».

تحف العقول، ص336

راهکار دجّال ستیزی: پرهیز از ریاست طلبی و رباخواری

پیامبر( صلی الله علیه و آله): « بیشتر هراسم بر امتم از درآمدهای حرام، ریاست طلبی و رباخواری است».

الکافی، ج 5، ص124، ح1

راهکار دجّال ستیزی: پرهیز از حرام خواری

پیامبر( صلی الله علیه و آله): « عبادت کردن با وجود حرام خوردن، مثل ساختمان بنا نمودن بر شن زار است».

عدّهُ الدّعی، ص141

راهکار دجّال ستیزی: پرهیز از موسیقی حرام

امام صادق(علیه السلام): « خانه ای که در آن نوای موسیقی باشد از حوادث ناگهانی ایمن نیست، در آن دعا مستجاب نمی گردد و فرشتگان بر آن داخل نشوند».

مستدرک الوسائل، باب78

پیامبر( صلی الله علیه و آله): « موسیقی حرام، افسون زنا است».

علامه مجلسی، بحار الانوار، ج79، ص247، ح 26

امام صادق(علیه السلام): « غنا و موسیقی حرام، نفاق آور است».

علامه مجلسی، بحار الانوار، ج79، ص241، ح7

راهکار دجّال ستیزی: عفت گرایی

امام علی (علیه السلام): « کسی که در راه خدا جهاد کند و شهید شود،اجرش بزرگ تر از کسی نیست که بتواند گناه کند و عفت ورزد، انسان پاکدامن نزدیک است که فرشته ای از فرشتگان خدا شود».

ری شهری، میزان الحکمه، ح 13118

راهکار دجّال ستیزی: پرهیز از میگساری و قمار بازی

« إِنَّمَا الخَمرُ وَ المَیسِرُ وَ الأَنصابُ وَ الأزلامُ رِجسٌ مِن عَمَلِ الشَّیطانِ؛ همانا شراب و قمار و بت ها، پلیدی و از اعمال شیطانی است»مائده، آیه 90

پیامبر( صلی الله علیه و آله): « شراب گردآورنده گناهان و مادر تمام خبائث و کلید بدی هاست».

میزان الحکمه، ح5133

راهکار دجّال ستیزی: غیرت ورزی

امیر المؤمنین(علیه السلام): « چرا حیا، غیرت ورزی و محافظت از زنان خود نمی کنید. از این که زنانتان به سوی کوچه و بازار بروند و با مردان شهوت ران برخورد کنند؟!».

نراقی، جامع السعادات، ج1، ص264

راهکار دجّال ستیزی: پرهیز از حبّ دنیا و مظاهر آن

امام صادق(علیه السلام): « همانا اولین اموری که موجب تمرّد از خدا شد، شش چیز بود: دوستی دنیا، دوستی ریاست، دوستی خوردن، دوستی زن، دوستی خواب و دوستی راحتی و رفاه!».

علامه مجلسی، بحار الانوار، ج73، ص60، ح29


 نظر دهید »

شهيدي با دو مزار

27 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام

t-size: large;">

شب ميلاد مولا علي (ع) در كنار سنگر نشسته بود و قرآن مي‌خواند، مؤذن سنگر اطلاعات عمليات بود، و فرمانده‌ي يك تيم اطلاعاتي. چند دقيقه بيشتر به اذان نمانده بود كه خمپاره‌اي در آغوشش گرفت.
برادر شهيد «سيد مهرداد نعيمي» دو مزار ساخته‌اند، يكي در محور مقدم طلائيه و ديگر در زادگاهش صومعه‌سرا، كه هر مزار، بخشي از بدنش را به يادگار در خويش مي‌فشارد.
من پاره‌هاي گوشت و حتي موهاي جو گندمي سيد را روز بعد از شهادتش در همان طلائيه ديدم؛ وقتي كه نصف سالم جسدش را شب پيش با خود به معراج برده بودند. دو _ سه روز بعد در وصيت‌نامه‌اش چنين خواندم:

«خداوندا! از تو مي‌خواهم كه هنگام شهادت، پيكرام را هزاران تكه كني، تا هر تكه‌اي، تكه‌اي از گناهانم را با خود ببرد».

منبع :كتاب كرامات شهدا -  صفحه: 58

راوي : عبدالرضا رضايي ‌نيا


 نظر دهید »

چند نکته اخلاقی از آیت الله خوشوقت رحمة الله

27 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام

ze: large;">بهترین کتاب اخلاقی همان قرآن و حدیث است.(15/12/89)


نظر پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و نظر امیر المؤمنین علیه السلام و نظر همه حضرات معصومین علیهم السلام نظر خداست. برخلاف نظر خدا حرف نمی زنند. این ما هستیم که گاهی برخلاف نظر خدا حرف می زنیم و برای علم، بیشتر از تقوا منزلت قائل می شویم. (23/7/83)


گاهی آدم از سرسیری دعا می خواند و تمام می شود. اما گاهی کسی طلبکارش دم در خانه است، دارد آبرویش را می برد، چگونه دعا می کند؟ یک این چنین دعایی در عین حضور (قلب) است. بنابراین دعا کردن خیلی مهم است. البته دعا خواندن یک حسن دیگری دارد و آن اینکه به آدم یاد می دهند از خدا چه باید بخواهی، و چه چیزی باید داشته باشی که الآن نداری، آن را بخواه. اما دعا کردن آن است که الآن گرفتارم و آن را می خواهم، سخت هم می خواهم؛ لذا باید با توجه انجام بگیرد. (2/10/89)


یا زهرا سلام الله علیها

 نظر دهید »

حسن خلق و معاشرت

27 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام

m>نکاتی درباره حُسن خُلق و معاشرت

حُسن خُلق محبوب ترین و ارزشمندترین عمل نزد خدا پس از واجبات الهی است.

ارزش حُسن خُلق

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: در ترازوی عمل آدمی در روز قیامت، چیزی برتر از حسن خلق نهاده نمی شود؛[1] نیز فرمود: در ترازوی عمل چیزی سنگین تر از خلق نیکو نیست.[2]

امام صادق سلام الله علیه فرمود: مؤمن، پس از واجبات، عملی محبوب تر از خوشرفتاری با مردم، بر خدا عرضه نکرده است.[3]

آثار خوشخویی

امام صادق سلام الله علیه فرمود: نیکی و خوشخویی سرزمین را آباد می کنند و بر عمر آدمی می افزایند؛[4] نیز فرمود: خوشخویی عامل جلب دوستی است.[5]

پاداش خوشخویی

قرب الهی: امیر مؤمنان سلام الله علیه فرمود: هیچ چیزی همانند خوش اخلاقی موجب قرب الهی نمی شود.[6]

از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم پرسیدند: بیشترین چیزی که موجب ورود به بهشت می گردد چیست؟ فرمود: تقوای الهی و خوش اخلاقی.[7]

قرب به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم : رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: نزدیک ترین شما به من و بهره مندترین شما از شفاعت من در روز قیامت، راستگوترین، امانت دارترین، خوش اخلاق ترین و نزدیک ترین شما به مردم است.[8]

پوشش گناهان: امام صادق سلام الله علیه فرمود: چهار چیز است که در هر کس باشد ایمانش کامل است و هر چند از سر تا قدمش گناه باشد از قدرش نکاهد و آن، راستگویی، امانتداری، حیا و خوش اخلاقی است.[9]

نکته: پیام این حدیث این است که این صفات چهارگانه در هر کسی باشدسبببازداشتن او از گناه و کامل شدن ایمانش می شود.

دستیابی به پاداش نماز و روزه: رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: انسان مؤمن با حسن خلق خویش به درجه روزه دار شب زنده دار می رسد.[10]

دستیابی به پاداش جهاد: امام صادق سلام الله علیه فرمود: خدا در برابر حسن خلق بنده اش، به او پاداش مجاهدی را می دهد که در راه خدا پیوسته، شب و روز، جنگیده باشد.[11]

آثار بد خویی

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: بد اخلاق، خود را به سختی می اندازد.[12]

امیر مؤمنان سلام الله علیه فرمود: خانواده فرد بد اخلاق از او خسته و بیزار می شوند؛[13] همچنین فرمود: روزی فرد بد اخلاق تنگ می شود.[14]

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: بد اخلاقی عمل را تباه می کند، چنان که سرکه عسل را تباه می کند.[15]

به رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم گفته شد: فلان زن روزها روزه می گیرد و شب ها را به عبادت می پردازد؛ ولی بد اخلاق است و همسایگانش را با زبان می آزاراد. فرمود: در او خیری نیست. او اهل آتش است.[16]

پی نوشتها:

1 ـ الفقیه، ج 4، ص 412 .

2 ـ الکافی، ج 2، ص 99 .

3 ـ عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج 2، ص37 .

4 ـ الکافی، ج 2، ص 100 .

5 ـ الکافی، ج 2، ص 100 .

6 ـ الزهد، ص 30 .

7 ـ الکافی، ج 1، ص 27.

8 ـ روضة الواعظین، ص 377 .

9 ـ عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج 2، ص 38 .

10 ـ الامالی، صدوق، ص 508 .

11 ـ الکافی، ج 1، ص 99 ـ100 .

12 ـ عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج 2، ص37 .

13 ـ الکافی، ج 2، ص 101 .

14 ـ الأمالی، طوسی، ص 512 .

15 ـ تحف العقول، ص 512 .

16ـ غررالحکم، ص 264 .

17 ـ عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج 2، ص 37 .

18 ـ تنبیه الخواطر و نزهة النواظر، ج 1، ص 90 . ( بر گرفته از مفاتیح الحیات )


 

 نظر دهید »

ببینید چطوری با ناخود آگاه ما بازی میکنند!!!!!

27 تیر 1392 توسط یاحسین علیه السلام

خراب کردن مسجد توسط پرندگان خشمگین..

 

 

به نام علی در لوگوی این بازی توجه کنید!!!!

 

 

بازی کالاف دیوتی از امام صادق ( علیه السلام ) که در قاب عکس کار شده است

به محل نصب تابلو دقت کنید!!!!!!!!

 

استفاده از درب کعبه در چند نقطه ی این بازی!!

 

استفاده از کلمه الله در کف زمین این بازی

به سم کارکترها توجه کنید!!!!!!!!!!!

نام فاطمه زهرا که با زیرکی در این بازی کار شده!!!!!!!!

 

این بار در بازی اویل قرآنی که در اتاق یکی از رواسایه گروه

تروریستس وجود دارد!!!!!!!!

به کلمه الله در زیر پای شخصیت ها توجه کنید

شباهت کفپوش با کفپوش مسجد النبی

شباهت طراحی بنا با مسجد النبی!!!!!!!!

موجوداتی که پس از حل معما الله اکبر می گویند!!!!!!

و باز هم کلمه ی الله به وفور در این بازی یافت می شود!!!!

استفاده از درب مسجد النبی در بازی!!!!!!!!!

خودتان قضاوت کنید!!!!!!!!!!

 2 نظر

مدرسه علمیه امام حسین ( علیه السلام )چالوس

جستجو

  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس